Board of Directors - Public Meeting

Wed 04 October 2023, 13:15 - 16:15

Boardroom, Trust Headquarters



Agenda

1:15 - 1:17pm 11. Declarations of Interest

2 min

Information 1

Mark Jones

Verbal item

1:17 - 1:20 pm 12. Minutes of Previous Meeting

3 min

Approval Mark Jones

1:20 - 1:30pm 13. Chair's Opening remarks

10 min

Information Mark Jones

Verbal Item

1:30 - 1:50pm 14. Chief Executive's report

20 min

Information Silas Nicholls

1:50 - 2:05pm 15. Update on WWL's response on the Lucy Letby verdict

15 min

Information Sanjay Arya

2:05 - 2:35pm 16. Committee chairs' reports

30 min

Information Non Executive Directors

16.1. Finance and Performance

Information

Julie Gill

Report sent to follow due to close proximity of the meeting.

16.2. People

Information

Lynne Lobley

16.3. Quality and Safety

Information

Francine Thorpe

16.4. Audit

Information

Ian Haythornthwaite

16.5. Research

Information

Clare Austin

2:35 - 2:50pm 17. Board assurance framework

15 min

Discussion

Paul Howard

2:50 - 3:05pm 18. Integrated performance report

15 min

Discussion

Sanjay Arya/James Baker/Mary Fleming/Mary Fleming

3:05 - 3:20pm 19. Finance Report

15 min

Discussion

Information

Tabitha Gardner

3:20 - 3:35pm 20. Maternity

15 min

Rabina Tindale

20.1. Maternity and Neonatal Dashboard

20.2. Perinatal quality surveillance report (Q4)

3:35 - 3:50pm 21. Winter Planning

15 min

Information

Mary Fleming

3:50 - 4:00pm 22. Committee Effectiveness review

10 min

Endorsement

Nina Guymer

Consent Agenda

4:00 - 4:05pm 23. Review of changes to Standing Financial instructions

Approval

4:05 - 4:10pm 24. Maternity Papers

5 min

Information

24.1. CNST update

24.2. CQC maternity action plan

24.3. Saving babies lives compliance update

4:10 - 4:15pm 25. Date, time and venue of next meeting

5 min Information

Mark Jones

Wednesday 06 December 2023, 1:15 - 4.15pm